Neuvolainfo.fi on Emma & Elias -avustusohjelman tuottama tietopankki alan ammattilaisille

Kaikki artikkelit

Hengitysterveyden edistäminen

Hengitysliitto edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää. Hengitysliitto tarjoaa palveluja ja oppaita hengityssairauksia sairastaville sekä sisäilmasta sairastuneille. Hengitysliiton verkkosivuilta löytyvät ... Lue artikkeli »

Yhteydenotto sosiaalihuoltoon tuen tarpeen arvioimiseksi

Milloin on syytä ottaa yhteyttä sosiaalihuoltoon? Sosiaalihuoltoon voi ottaa yhteyttä, kun on saanut tietää henkilöstä, joka tarvitsisi tukea esimerkiksi lasten ... Lue artikkeli »

Lapsen syntymä ja raha-asiat

Perheen perustaminen on elämän suuria päätöksiä. Joillain perhe kasvaa yllättäen ja toiset harkitsevat asiaa pitkään. Tapahtuipa muutos suunnitellusti tai suunnittelematta, ... Lue artikkeli »

Raha-asioista sopiminen erotilanteessa on kaikkien etu

Parisuhde-ero on aina valtava mullistus elämässä ja vaikkei siltä tuntuisi, raha-asioista pitää sopia. Raha ei sopimisen aiheena ole helppo, mutta ... Lue artikkeli »

Lapsen seksuaalisuuden tukeminen ja suojaaminen

Itsetunto, tunnetaidot, kehonkuva, oman arvon tunto, kokemus elämän hallinnasta ja itsearvostuksesta alkavat kehittyä varhain. Lapsen seksuaalisuus on juuri sitä, eli ... Lue artikkeli »

Anafylaksia on vakava yliherkkyysreaktio

Anafylaksia on vakava yliherkkyysreaktio, joka alkaa äkillisesti ja etenee muutamassa minuutissa. Se aiheuttaa samanaikaisesti oireita useassa eri elimessä kuten esim. ... Lue artikkeli »

Lapsen keliakia

Keliakia on elinikäinen vehnän, ohran ja rukiin sisältämän valkuaisaineen, gluteenin, aiheuttama sairaus. Sen ainoa hoito on gluteeniton ruokavalio. Vain ihokeliakiassa ... Lue artikkeli »

Verkkopalvelu matkailun helpottamiseksi esim. ruokarajoitteisille tai esteettömyyttä vaativille

Monille ruokarajoitteet tai esteettömyyden tarve aiheuttaa kynnyksen tai jopa estää ulkona syömisen tai matkustamisen. EriMeno.fi on kehitetty erityisryhmiin kuuluvien matkailijoiden ... Lue artikkeli »

Tietoa elintarvikkeista sekä ruokaohjeita ruoka-allergisille

Erimenu.fi -palvelu on ammattilaisten päivittämä ruokavalioiden hallintaan kehitetty verkkopalvelu. Palvelu auttaa ruoka-allergikkoa löytämään hänelle soveltuvia ruokaohjeita sekä tietoa elintarvikkeista ja ... Lue artikkeli »

Raskausdiabetes on raskauden aikana ilmenevä sokeriaineenvaihdunnan häiriö

Raskausdiabetes on raskauden aikana ensimmäistä kertaa ilmenevä sokeriaineenvaihdunnan häiriö, joka yleensä häviää synnytyksen jälkeen. Noin joka kymmenennellä odottavalla äidillä veren ... Lue artikkeli »