Neuvolainfo.fi on Emma & Elias -avustusohjelman tuottama tietopankki alan ammattilaisille

Tietoa elintarvikkeista sekä ruokaohjeita ruoka-allergisille

Erimenu.fi -palvelu on ammattilaisten päivittämä ruokavalioiden hallintaan kehitetty verkkopalvelu.

Palvelu auttaa ruoka-allergikkoa löytämään hänelle soveltuvia ruokaohjeita sekä tietoa elintarvikkeista ja niiden tuottajista.

Kaikki ruokaohjeet on luotu juuri erilaisia ruokarajoitteita huomioimaan.

Palvelusta saa rekisteröitymättä etsittyä tietoa muutamalla yleisimmällä ruokavaliokriteerillä: maidoton, munaton, soijaton, laktoositon ja gluteeniton.

Jos ruokavalio on haasteellisempi tai haluaa yhdistää useamman eri ruokavalion, kannattaa rekisteröityä palveluun.

Rekisteröitymällä pystyy luomaan itselleen tai läheisilleen yhden tai useamman yksilöllisen ruokaprofiilin, jonka jälkeen palvelu näyttää juuri haluamaansa ruokavalioon soveltuvat ruokaohjeet ja tuotteet.

Ruokavalion saa tallennettua yksittäisten ruoka-aineiden tarkkuudella, valitsemalla joko kielletyt tai sallitut ruoka-aineet.

Palvelu sopii arjen tueksi myös allergikon lähipiirille, juhlien järjestäjälle sekä terveydenhoito-, ravitsemus- ja ruoka-alan ammattilaisille, jotka hyödyntävät Erimenu.fi -palvelua työssään.

Verkkopalvelu on ollut käytössä vuodesta 2008 alkaen. Se on maksuton ja kaikille saatavilla.

www.erimenu.fi

Palvelu on Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen ylläpitämä. Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen erityisosaamisalue on ruoka-allergiat. Yhdistyksessä toimii mm. valtakunnallinen ruoka-allergianeuvoja.

Yhdistyksen nettisivuilta löytyy tietoa ruoka-allergioista, mutta myös paljon käytännön vinkkejä ruoka-allergiaruuanlaittoon ja -leivontaan.

www.pirkanmaanallergia.fi

Tietoa ruoka-allergioista ja ruokayliherkkyyksistä Allergia- ja Astmaliiton sivuilta:

www.allergia.fi

www.allergia.fi/allergiat/ruokayliherkkyys