Neuvolainfo.fi on Emma & Elias -avustusohjelman tuottama tietopankki alan ammattilaisille

Tukea imetykseen

Lähes jokaiseen imetykseen kuuluu hetkiä, jolloin kaipaa tukea ja mahdollisuutta vaihtaa ajatuksia saman kokeneen vertaisen kanssa.

Imetyksen tuki ry organisoi valtakunnallista, koulutettua imetyksen vertaistukea. Imetystukiäideillämme on peruskoulutus normaalin imetyksen kulusta ja myös omakohtaista kokemusta erilaisista imetyksistä. Imetystukiäidit ovat vapaaehtoisia ja tekevät tukityötä oman perhe-elämänsä ehdoilla.

Eri tukimuodoista voit valita itsellesi sopivimman. Niitä ovat:

Imetystukipuhelimeen soittaa nimettömänä, lankapuhelun hinnalla. Imetystukiryhmät kokoontuvat eri puolella Suomea. Ryhmät ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Jos paikkakunnalla ei toimi tukiryhmää, paikalliseen imetystukiäitiin voi olla yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Nettituki yhdistyksen suljetussa Facebook-ryhmässä.

Tukiäidit antavat tukea kaikenlaiseen imetykseen, olipa se alkavaa tai päättyvää, täysimetystä tai imetystä muun ruoan ohella. Tuki on maksutonta ja tarkoitettu kaikille sitä tarvitseville. Tukiäidit eivät ota kantaa lääkkeiden sopivuuteen imetysaikana eivätkä he anna lisämaito-ohjausta.

Tietoartikkeleista löytyy paljon näyttöön perustuvaa tietoa imetysarjen tueksi. Suurin osa artikkeleista on julkaistu yhdistyksen Imetysuutisia-jäsenlehdessä vuosien mittaan. Artikkeleita saa jakaa, kunhan lähteen mainitsee selvästi.