Neuvolainfo.fi on Emma & Elias -avustusohjelman tuottama tietopankki alan ammattilaisille

Artikkelit avainsanalla vertaistuki

Vammainen lapsi on ensisijaisesti lapsi

Vammaisen lapsen perhe kohtaa paljon ammattilaisia. Jotta tilanne on perheelle selkeä, on tärkeää, että sekä perheellä että ammattilaisella on sama ... Lue artikkeli »

Elämää yhden vanhemman perheessä

Yhden vanhemman perheellä tarkoitetaan perhettä, jossa arki pääsääntöisesti sujuu yhden vanhemman panostuksella. Tähän ryhmään kuuluu siis yksinhuoltajia, yhteishuoltajia, vuoroviikkovanhempia ja ... Lue artikkeli »

Yksin vanhempana

Vuosittain Suomessa kymmenientuhansien lasten vanhemmat muuttavat eri osoitteisiin. Erosta saattaa seurata se, että toinen vanhempi jää yksinhuoltajaksi. Erokriisissä oleva vanhempi tarvitsee ... Lue artikkeli »

Vertaistukea erityislasten vanhemmille

Kun lapsi sairastaa, asiakkaana on koko perhe. Erityislapsi vaikuttaa koko perheen elämään: vapaa-aikaan, työhön sekä vanhempien ja sisarusten hyvinvointiin. Ammattilaisen ... Lue artikkeli »

Pitkäaikaissairas lapsi perheessä

Lapsen sairastuminen pitkäaikaiseen sairauteen on kriisi. Usein sanotaan, että samalla sairastuu koko perhe: kukin perheenjäsen reagoi tilanteeseen omalla tavallaan. Pitkäaikaissairaus ... Lue artikkeli »

Palvelua perheille verkossa

Perheaikaa.fi on Väestöliiton verkkopalvelu, joka tuo vertaistuen ja asiantuntija-avun vanhempien kotisohvalle. Palvelu on suunnattu kaikille lasta suunnitteleville ja odottaville sekä ... Lue artikkeli »

Puolison / vanhemman kuolema

Toisen vanhemman kuolema on lapselle traumaattinen kokemus. Se aiheuttaa turvallisuuden tunteen järkkymisen ja vaikuttaa lapsen elämään voimakkaasti ja pitkäkestoisesti. Lapsi ... Lue artikkeli »

Hyvä arki monikkoperheille

Monikkoperhe on perhe, johon syntyy tai on syntynyt kaksoset, kolmoset tai neloset. Monikkoperheessä voi olla lisäksi yksittäin syntyneitä lapsia. Monikkoperheiden ... Lue artikkeli »

Isyyden tueksi

Isät ottavat koko ajan vahvempaa roolia vanhemmuudessa. Tahto ja halu osallistuvampaan isyyteen on selvästi olemassa. Myös ammattilaiset tarvitsevat hyviä käytäntöjä ... Lue artikkeli »