Back to top

Imettävän äidin tueksi

Jokaisen imettävän naisen kokemuksiin kuuluu hetkiä, jolloin nainen kaipaa tukea ja mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia toisen imettävän äidin kanssa. Imetyksen tuki ry organisoi valtakunnallista, koulutettua imetyksen vertaistukea. Imetystukiäideillämme on peruskoulutus normaalin imetyksen toiminnasta ja myös omakohtaista kokemusta erilaisista imetyksistä. Imetystukiäidit ovat vapaaehtoisia ja antavat tukea muille imettäjille oman perhe-elämänsä ehdoilla.

Eri tukimuodoista voit valita itsellesi sopivimman. Niitä ovat:

  • Imetystukipuhelin
  • Imetystukiryhmät
  • Facebook-ryhmät
  • Maitolaituri-keskustelufoorumi

Imetystukipuhelimeen voi soittaa nimettömänä, verkkopuhelumaksun hinnalla. Imetystukiryhmät kokoontuvat eri puolella Suomea. Ryhmät ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Jos paikkakunnallasi ei toimi tukiryhmää, paikalliseen imetystukiäitiin voi olla yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Nettituki toimii joko yhdistyksen suljetussa Facebook-ryhmässä tai Maitolaituri-keskustelufoorumilla.
Tukiäidit antavat tukea kaikenlaiseen imetykseen, olipa se alkavaa tai päättyvää, täysimetystä tai imetystä muun ruoan ohella. Tuki on maksutonta ja tarkoitettu kaikille sitä tarvitseville. Tukiäidit eivät ota kantaa erilaisten lääkkeiden sopivuuteen imetysaikana eivätkä he anna lisämaito-ohjausta.

Imetystietoa perheille
Artikkeleista löytyy paljon näyttöön perustuvaa tietoa imetysarjen tueksi. Suurin osa artikkeleista on julkaistu yhdistyksen Imetysuutisia-jäsenlehdessä vuosien mittaan. Artikkeleita saa jakaa, kunhan lähteen mainitsee selvästi.
Lisätietoja: imetys.fi